projecten

De amandelman

Één van de projecten vindt plaats bij vrienden op een boerderij in Boekelo. Hier zijn 40 verschillende amandel variëteiten aangeplant eind 2021.

De bedoeling hiervan is om te kijken of er variëteiten tussen zitten die daadwerkelijk vruchten geven in ons land. Een aantal Franse variëteiten hebben een behoorlijke groeispurt genomen in 2023 dus dat ziet er hoopgevend uit.

Nu is de vraag of deze ook daadwerkelijk vruchten kunnen dragen.

Ook zijn er al een aantal afgevallen helaas.

Het is nog een lang traject, maar wel erg interessant omdat er op dit gebied in Nederland nog niet veel over bekend is.

Wordt uiteraard vervolgd…..

plukpad lettele

Bij de Melkbrouwerij in Lettele werd in november 2019 een indrukwekkende fruithaag van maar liefst 550 meter lang en 10 meter breed geplant. Deze prachtige aanplant is bedoeld voor toekomstige rondleidingen waar geïnteresseerden kunnen genieten van verschillende fruitvariëteiten terwijl ze groeien. Het biedt een inspirerende gelegenheid voor diegenen die hun eigen eetbare tuin willen aanleggen, omdat ze kunnen proeven wat ze echt lekker vinden.

 

Ondanks uitdagingen als droge zomers, heeft de Melkbrouwerij innovatieve manieren gevonden om de overlevingskansen van de nieuwe aanplant te vergroten en ervoor te zorgen dat nieuw geplante gewassen goed gedijen. Dit initiatief belichaamt duurzaamheid en de bevordering van lokaal geteeld, smaakvol fruit, en biedt een veelbelovende toekomst voor natuurliefhebbers en liefhebbers van tuinieren.

bosnodig

In het voedselbos van Bosnodig wordt met passie gewerkt aan een unieke bessenkwekerij en proeverij. Rij na rij staan diverse bessenstruiken, elk met een eigen smaak en karakter. Hier kunnen bezoekers genieten van een kleurrijk palet aan bessen, variërend van zoet tot zuur.

Neem contact op

Voor vragen over tuinontwerp, verkoop van eetbaar plantgoed of voor een rondleiding.